CARPORT OP MAAT DE BESCHERMING VOOR UW AUTO

Een carport is een overkapping waaronder u uw auto, camper maar ook bijvoorbeeld motor kunt zetten. Deze zorgt ervoor dat uw auto beschermd blijft tegen verschillende weersinvloeden zoals regen en hagel of uv-stralen. Daarnaast bent u verzekerd van een droge uitstap tijdens een regenachtige dag.

Gewoonlijks worden carports aan de voorzijde van het huis geplaatst zodat u er met uw auto gemakkelijk onder kunt parkeren. Deze kan tegen het huis aan worden geplaatst maar vrijstaand is ook mogelijk zoals hiernaast afgebeeld.

Een carport maakt u  simpelweg al door een afdak te plaatsen, daarnaast kunt u ervoor kiezen om een zijwand toe te voegen om zo de auto helemaal af te schermen. Ook kan er een kleine berging aan worden gebouwd om gereedschap of fietsen in op te bergen. Gezien wij maatwerk leveren is iedere optie mogelijk, dus geef gerust uw wensen door, we denken graag met u mee.

Douglas hout carport
Luxe carport van Douglas hout voorzien van louvres

Hoe gaat het samenstellen van een carport in zijn werk?

Voordat u een carport kan laten plaatsen is het goed om vooraf over verschillende zaken na te denken. Hieronder hebben wij deze punten neergezet in een handig stappenplan.

Bepaal als eerst waar u de carport wilt plaatsen, zoals bijvoorbeeld in de voortuin tegen het huis aan. Meet vervolgens de plek op, kijk hierbij niet alleen naar het oppervlak maar ook naar de hoogte van de plek. Denk vervolgens na over de functie van de carport, komt er één auto onder te staan en hoe groot is deze. Wilt u er ook nog fietsen of bijvoorbeeld een motor onder kwijt kunnen. Of wenst u nog een kleine schuur aan de afdak voor extra bergruimte.

Zodra u de plek heeft bepaald en de gewenste afmeting is duidelijk, is  het belangrijk om na te gaan welk daktype u wenst. U kunt kiezen uit de volgende daktypes:

  • Zadeldak met dakpanplaten
  • Plat dak met dakbedekking of polycarbonaat 
  • Lessenaarsdak met dakpanplaten, hierbij loopt het dak schuin af

Wilt u alle ruimte optimaal benutten? Kies dan voor een plat dak, de andere daktypes hebben namelijk een overstek.  

Bij het uitkiezen van het materiaalsoort is het belangrijk om na te gaan of u liever gaat voor onderhoudsvriendelijk materiaal of materiaal welke enige onderhoud nodig heeft. Daarnaast komt een carport komt gewoonlijks dicht bij het woonhuis te staan, het is natuurlijk belangrijk dat de uitstraling en de kleuren matchen met het huis.

Een carport kan gemaakt worden van verschillende materialen:

  • Kunststof, dit is zeer onderhoudsvriendelijk materiaal en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • Douglas hout, dit geeft een warme uitstraling, het materiaal heeft om de 2 á 3 jaar onderhoud nodig als u wilt dat het hout zijn warme kleur behoudt.
  • Aluminium, dit is net als kunststof erg onderhoudsvriendelijk materiaal maar de opties zijn hierin beperkter.

Doordat u een auto onder de carport zet en deze vrij veel gewicht heeft is het belangrijk dat er een stevige fundering op de plek komt te liggen. Dit zal ervoor zorgen dat de carport blijft staan en niet zal gaan verzakken. Daarnaast is een goede fundering belangrijk omdat een carport veel wind vangt, zo voorkomt u dat deze niet om zal waaien tijdens een hevige storm.

Heeft u geen idee of uw fundering sterk genoeg is? Wij geven u hierin graag advies en kunnen ook de fundering voor u verzorgen.

Zodra alle wensen helder zijn is het belangrijk om na te gaan of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van de nieuwe carport. Het is namelijk zo dat u vrijwel altijd beschikt over een vergunningsplicht als u gaat bouwen op het voorerf en laat dit nou net de plek zijn waar de meeste carports staan. Twijfelt u of u een vergunning nodig heeft, lees dan ons artikel heb ik een vergunning nodig. U kunt ons ook altijd om advies vragen.

Wilt u graag een carport op maat laten maken? Geef eenvoudig uw wensen door via de knop hieronder. 

Een carport van aluminium

Aluminium geeft een moderne uitstraling aan uw huis en tuin, dit komt door de strakke lijnen en afwerking. De constructie heeft namelijk altijd een plat of licht aflopend dak zonder overstekken. Verder is het dak voorzien van glas voor extra lichtinval of polycarbonaat. Daarnaast heeft aluminium weinig onderhoud nodig en is het zeer sterk materiaal waar u jarenlang plezier van heeft.

Een carport van Douglas hout

Met Douglashout kunt u kiezen uit verschillende daktypes, voorzien van dakpannen of dakbedekking. Hiernaast heeft het hout een warme uitstraling maar kunt u ook kiezen om de buitenbekleding zwart te laten spuiten. Met onze producten van Douglas hout raden wij aan dat u de buitenbekleding iedere 2 á 3 jaar behandeld zodat u er extra lang plezier van heeft en het zijn mooie kleur behoudt.

Een carport van kunststof

Kunststof is verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren en materiaaltype. Het fijne aan kunststof is, is dat u er een natte doek over haalt en het oogt weer als nieuw, het materiaal heeft dan ook nagenoeg geen onderhoud nodig. En omdat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is past het bij ieder huis of tuin.

Waarom klanten kiezen voor Vroegop

Maatwerk

Onze tuinhuizen, overkappingen en veranda's worden geheel naar wens en op maat samengesteld. Daarnaast gebruiken wij hoogwaardig materiaal, zodat u er langer plezier van heeft!

Ophaalservice

Uw oude tuinhuis nemen we, indien gewenst, voor u mee.

INCLUSIEF MONTAGE

Al onze tuinhuizen en overkappingen worden geheel opgebouwd afgeleverd op de gewenste locatie.

All-in-service

Dient de tuin opnieuw aangelegd te worden, Of is er een fundering nodig. Geen probleem, dit regelen wij graag voor u.

Veel tevreden klanten gingen u voor

Fam den Boon
Fam den Boon
Lees verder
Wij zijn uiterst tevreden met ons nieuwe tuinhuis. Na enkele prettige contacten met het bedrijf hebben we de opdracht verleend. Nu staat het tuinhuis er! In alle opzichten zijn onze verwachtingen overtroffen. Wat een kwaliteit! Adequaat meedenken, mooie kwaliteit, uitstekende wijze van uitvoeren. Kortom we kunnen dit bedrijf zeer van harte aanbevelen.
Fam Murphy
Fam Murphy
Lees verder
Erg blij met ons nieuwe Tuinhuis. Contact verloopt soepel en service is top.
Fam van Gulik
Fam van Gulik
Lees verder
Heel goed en fijn geholpen met informatie en ter plaatse is de schuur bij ons opgebouwd. Heel netjes en goed neergezet. Vriendelijke medewerkers. Superblij zijn wij ermee
Fam van Klinken
Fam van Klinken
Lees verder
Wat een mooi bedrijf, behulpzaam, meedenkend en vriendelijk. De contacten lopen soepel en de afspraken worden nagekomen. Een kijkje in de buitenshowroom is ook zeker aan te raden.
T. Micke
T. Micke
Lees verder
Bij Vroegop in Burgh Haamstede bestelden we een tuinhuis met een chaletontwerp en uitstraling. Alles was perfect, van de acceptatie van de bestelling tot de communicatie tot de installatie van het tuinhuis. Heel leuk en vriendelijk team dat elke vraag beantwoordt en altijd een oplossing heeft voor problemen. Het tuinhuis heeft een geweldige kwaliteit en we zijn er erg blij mee. Veel dank aan het hele team.
Fam van Dam
Fam van Dam
Lees verder
Keurige afhandeling volgens offerte en datumafspraken. Schuur tot op de centimeter nauwkeurig geplaatst, alles naar wens. Aanrader voor wie een tuinhuis of schuur wil laten plaatsen.
M. Kaptein
M. Kaptein
Lees verder
In het voorjaar heb ik contact met de heer Vroegop opgenomen over het bouwen van een tuinhuis. We hebben een tuinhuis bedacht wat precies de bedoeling was. In augustus is het tuinhuis geplaatst. Ik ben zeer tevreden over de manier van werken en over het eindresultaat.
van Mourik
van Mourik
Lees verder
Super geholpen en een prachtig resultaat echt een mooi tuinhuisje met een mooie overkapping een AANRADER
Fam Tavenier
Fam Tavenier
Lees verder
Levert uitstekend vakwerk en denkt mee met de klant.
Fam Rabelink
Fam Rabelink
Lees verder
Betrouwbaar, goede kwaliteit, goede service.
Heinz K.
Heinz K.
Lees verder
We hebben het tuinhuisje naar onze wensen laten maken door Vroegop. De levering gebeurde met een kraan en verliep zonder problemen.
Fam de Jong-Landa
Fam de Jong-Landa
Lees verder
Zeer goed bedrijf met goede kennis van zaken en enorm klantvriendelijk, meedenkend en goede werksfeer. Kwaliteit is uitstekend ! We hebben een op maat gebouwd tuinhuis , welke aan al onze wensen voldoet!
Fam Beekman
Fam Beekman
Lees verder
In oktober heeft de firma Vroegop bij ons een tuinhuis met overkapping geplaatst. Wij zeer tevreden over het eindresultaat. Is nog mooier als we gedacht hadden. Zeker een aanrader, prijs/kwaliteit ook prima. Vakkundig en vriendelijk personeel.
van Duijl
van Duijl
Lees verder
Komen de afspraken na en leveren goeie kwaliteit. We zijn erg tevreden!
D. Koers
D. Koers
Lees verder
Wij zijn uitermate tevreden over de kwaliteit van ons tuinhuisje. De gemaakte afspraken zijn prima nagekomen. Wij kunnen jullie derhalve van harte aanbevelen.
J van Agt
J van Agt
Lees verder
Mooi tuinhuisje en professionele service.
Vorige
Volgende

Een Carport beschermd uw auto van verschillende weersinvloeden

Bel ons

06 - 52 22 64 31

Mail ons

info@vroegoptuinhuizen.nl

Kom langs

Burgh-Haamstede